Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru.
Dodaj Cukier wanilinowy WINIARY i żółtka. Połącz razem.
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z Proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki delikatnie mieszając.
Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.
Foremki do babeczek posmaruj masłem i posyp bułka tartą. Przełóż ciasto do foremek napełniając je do 3/4 wysokości.
Piecz babeczki przez 25 minut.
Gotowe babeczki posyp cukrem pudrem po przestudzeniu.